Wie zijn wij

Voor iedereen

De Flanders Aviation Society is een unieke vereniging voor en door luchtvaartfans. FAS heeft tot doel de luchtvaart te promoten en toegankelijk te maken voor iedereen. De vereniging brengt al meer dan 30 jaar luchtvaartenthousiasten samen. De vereniging staat open voor iedereen die interesse heeft in luchtvaart, dus zowel voor wie zich reeds een expert mag noemen als voor wie nog totale leek is maar toch meer over luchtvaart wil te weten komen.

Ook jij kan lid worden van onze vereniging en dat kost je slechts 20 Euro per jaar. Hierin zit dan al meteen het abonnement op ons eigen luchtvaartmagazine inbegrepen.

Vier pijlers

De werking van de vereniging steunt op 4 pijlers:

Het museum wordt wel eens de parel aan de kroon van de vereniging genoemd. Het werd in 2022 dan ook terecht bekroond met de cultuurprijs van de gemeente Wevelgem. Het museum vertelt de rijke geschiedenis van de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem en de technologische evolutie die de luchtvaart daar doorlopen heeft. Het museum is het resultaat van de tomeloze inzet van tal van vrijwilligers.

Lees meer …

Drie maal per jaar ontvangen FAS-leden het FAS Info magazine. Dit is ons eigen luchtvaarttijdschrift, ca. 32 pagina’s en in vierkleurendruk. Het magazine bericht op een zeer toegankelijke manier over een brede waaier van luchtvaartthema’s. Een redactieteam binnen FAS staat in voor de samenstelling van elke uitgave, en dit op basis van artikels die aangeleverd worden door leden.

Lees meer …

Jaarlijks organiseert FAS verschillende activiteiten. FAS-leden genieten hierbij steeds een voordeel. Tijdens deze activiteiten kan je gelijkgestemden ontmoeten en je luchtvaartinteresse bot vieren. De activiteiten variëren van voordrachten, herdenkingen en bezoeken tot één- of meerdaagse busreizen.

Lees meer …

Het documentatiecenter bevat een rijke collectie luchtvaartboeken en authentieke documenten. FAS-leden kunnen de informatie in het documentatiecenter raadplegen.

Lees meer …

Veel gestelde vragen

Kan ik bij FAS leren vliegen ?

Neen, de FAS organiseert geen vlieglessen en beschikt ook niet over een vloot vliegtuigen. Dit is één van de aspecten waarin FAS zich onderscheidt van vliegclubs (waarvan er meerdere bestaan, verspreid over gans Vlaanderen). Bij FAS kan je wel meer te weten komen over verschillende kennisdomeinen van het vliegen, zoals ze ook aan bod komen in de vliegopleiding, maar ook over heel wat onderwerpen die daarbuiten vallen. FAS organiseert hierover geen lessen, maar faciliteert de uitwisseling van informatie tussen leden of haalt er voor bepaalde gelegenheden externe specialisten (bvb. voor een avondvoordracht). Verder kan FAS je helpen om de weg te vinden in de Vlaamse luchtvaartwereld.

Maak een website of blog op WordPress.com