FAS Info Magazine

Jouw luchtvaartblad

3 maal per jaar

Full color

32 pagina’s

Breed pallet aan thema’s

Toegankelijke inhoud

Voor en door luchtvaartfans

In lijn met het motto van onze vereniging, “Voor en door luchtvaartfans”, stelt de redactie 3 maal per jaar een hoogkwalitatief luchtvaartmagazine samen met artikels die aangeleverd worden door leden. Zo is elke uitgave gevuld met mooi geïllustreerde artikels van zowel vaste auteurs van het redactieteam als van leden die occasioneel een artikel schrijven. Dankzij deze aanpak behandelt dit unieke luchtvaartblad een grote diversiteit aan onderwerpen die nauw aansluiten bij de interessevelden van de leden. De redactie ziet er nauwlettend op toe dat de inhoud voor iedereen begrijpbaar is en toch voldoende vernieuwend en divers is om ook de doorwinterde luchtvaartspecialist te boeien. Zowel historische als technische onderwerpen komen aan bod. Ook persoonlijke ervaringen en andere verhalen van de leden krijgen een plaats in het magazine. Het FAS Info Magazine biedt de FAS-leden een platform om hun kennis en expertise te verdiepen en te delen. Op die manier kunnen leden van elkaar leren.

Krijg jouw FAS Info

FAS-leden krijgen 3 maal per jaar hun FAS Info per post toegestuurd, vanaf de eerstvolgende publicatie volgend op hun betaling van het lidmaatschap. Het abonnement en de publicatierechten zijn inbegrepen in het jaarlijks lidgeld.

Oudere nummers kunnen bijbesteld worden zolang de voorraad strekt:

  • Nummers van de voorbije 5 jaar: 5,00 Euro per stuk (excl. verzending)
  • Nummers ouder dan 5 jaar: gratis
  • Verzending ten laste van aankoper, minimum 3 Euro voor bestemming binnen België

Sommige nummers die uitverkocht zijn worden gratis digitaal ter beschikking gesteld.

Jaargang 2023

Maart 2023

Juli 2023

November 2023

Speciale uitgaven

De Militaire Vliegschool Wevelgem

1924-1940

Ontdek de vergeten heldendaden en dramatische gebeurtenissen die de lucht vulden boven Wevelgem tussen 1924 en 1940.

In deze meeslepende 72 pagina’s tellende monografie onthult auteur Bart Vandamme een andere kijk op de geschiedenis van de militaire vliegschool. Met ontroerende getuigenissen tot onuitgegeven beelden biedt deze publicatie een zeldzame kijk op een cruciale periode in de geschiedenis van onze Belgische Luchtmacht en van de Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem.

Het voorwoord door Generaal Gerard Van Caelenberge voegt een extra toets van autoriteit toe aan dit eerbetoon aan de moedige mannen die de lucht trotseerden vanaf 1924 tot de bombardementen van mei 1940. Een prachtige uitgave dat de esstentie van een verloren tijdperk vastlegt.

Auteur Bart Vandamme is met dit werk niet aan zijn proefstuk toe. Hij schreef eerder al de boeken “De snelste mens ter wereld” en “Messerschmitt Me 163 ‘Komet’”. Bart is reeds sedert 2004 voorzitter van FAS en schrijft ook regelmatig bijdragen aan het FAS Info luchtvaartmagazine.

Een uitgebreide recensie kan je lezen op Hangar Flying.

Kostprijs: 15,00 Euro per stuk, excl. verzending)

Bezoek President Barack Obama

In mei 2014 bezocht de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama het Flanders Field Military Cemetery in Waregem. Voor de verplaatsing van Brussel naar Waregem landde het gezelschap met helikopters op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem om van daaruit met “The Beast” naar Waregem verder te reizen.

De FAS maakte dit van dicht mee en stelde een speciaal nummer samen met daarin volgende rijkelijk geïllustreerde artikels:

  • Air Force One
  • Marine One
  • De voorbereiding tot het bezoek
  • Het bezoek zelf
  • Interview met de F-16 piloot die in stond voor de beveiliging van het luchtruim tijdens het bezoek

Slechts enkele exemplaren zijn nog beschikbaar (8,00 Euro per stuk, excl. verzending).

30 jaar evolutie

Wat ooit begon als een bescheiden nieuwsbrief voor FAS-leden groeide beetje bij beetje uit tot een volwaardig luchtvaartblad. Dit is het dankbare resultaat van de tomeloze inzet van de opeenvolgende redacteurs en redactieleden alsook de talloze auteurs die de tijd maakten om hun artikels te schrijven en met ons te delen. Heel dikwijls was een artikel een resultaat van jarenlange opzoekwerken.

In het bijzonder willen we hiervoor danken: Dirk Deman, Benny Goossens, José Decuypere, Nicky De Munster, Guido Bouckaert en Harald De Brabander. Elk van deze redacteurs hebben op hun manier de kwaliteit van FAS Info magazine hogerop getild.

Momenteel werkt het redactieteam met het online platform Canva om op een collaboratieve en kosten-effectieve manier het magazine vorm te geven. Artikels kunnen echter nog steeds als een simpel Word document aangeleverd worden ook.

Maak een website of blog op WordPress.com